Femke Nijboer (Almelo, 1979) is een veelgevraagde spreker, o.a. TEDx Twente 2020. Ze geeft lezingen, theatercolleges en workshops over bijvoorbeeld het brein, mens-machine interactie, de grens van de mens, brain-computer interfaces, veerkracht, levenslust en eigenwijsheid. Femke’s lezingen staan bekend om haar humor, toegankelijkheid en haar enthousiaste interactie met het publiek
Werkwijze: Een lezing van Femke Nijboer is meer dan een spreekbeurt van een uurtje. Nijboer bereidt zich uitgebreid voor op uw evenement en past haar lezing aan op uw publiek en het doel van uw evenement. Voor elke klus bereidt ze een op maat gemaakte lezing (met of zonder slides). Ze arriveert ruim op tijd op het evenement en blijft na afloop natuurlijk graag aanwezig om met uw gasten te na te praten. Lezingen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Engels of Duits. Ook interactieve workshops of online webinars zijn mogeljik.
Bio: Femke Nijboer is medisch en neuropsycholoog. Ze promoveerde magna cum laude met een proefschrift over de brain-computer interface technologie aan de Universiteit van Tübingen in Duitsland. In 2012 kreeg ze een prestigieuze Veni-beurs toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Ze was winnares van de L’Oréal-UNESCO For Women in Science fellowship in 2014, waarmee ze vijf maanden kon werken aan het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW). Naast haar wetenschappelijke werk begon Nijboer zich vanaf 2016 meer te richten op het maatschappelijke debat over neurotechnologie: de samensmelting van elektronica en ICT met het brein en de maatschappelijke gevolgen daarvan. Uniek is haar interdisciplinaire kijk op neurotechnologie. Hoe werkt de technologie? Wat doet het met het brein? Wat voor impact heeft het op de levenskwaliteit van de patiënt. En welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen voor de maatschappij. En, is er misschien een grens aan de mens?
Veel gevraagde thema’s:
Het brein (creativiteit, plasticiteit, hersenletsel)
Psychologie (veerkracht, levenslust, emoties)
Bio- en Neurotechnologie (brain-computer interfaces, mind-uploading, mind-reading, cyborgs)
Neuro-ethiek (grens van de mens, privacy of thoughts, verantwoordelijkheid)
Communicatie (eigenzinnig communiceren, social media voor wetenschappers)
Hoe te boeken? Voor meer info of een boeking, kunt u direct contact opnemen met Femke. Of via een van de sprekersbureaus.
Lezingen
Femke Nijboer (Almelo, 1979) is een veelgevraagde spreker, o.a. TEDx Twente 2020. Ze geeft lezingen, theatercolleges en workshops over bijvoorbeeld het brein, mens-machine interactie, de grens van de mens, brain-computer interfaces, veerkracht, levenslust en eigenwijsheid. Femke’s lezingen staan bekend om haar humor, toegankelijkheid en haar enthousiaste interactie met het publiek
Werkwijze:
Een lezing van Femke Nijboer is meer dan een spreekbeurt van een uurtje. Nijboer bereidt zich uitgebreid voor op uw evenement en past haar lezing aan op uw publiek en het doel van uw evenement. Voor elke klus bereidt ze een op maat gemaakte lezing (met of zonder slides). Ze arriveert ruim op tijd op het evenement en blijft na afloop natuurlijk graag aanwezig om met uw gasten te na te praten. Lezingen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Engels of Duits. Ook interactieve workshops of online webinars zijn mogeljik.
Bio:
Femke Nijboer is medisch en neuropsycholoog. Ze promoveerde magna cum laude met een proefschrift over de brain-computer interface technologie aan de Universiteit van Tübingen in Duitsland. In 2012 kreeg ze een prestigieuze Veni-beurs toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Ze was winnares van de L’Oréal-UNESCO For Women in Science fellowship in 2014, waarmee ze vijf maanden kon werken aan het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW). Naast haar wetenschappelijke werk begon Nijboer zich vanaf 2016 meer te richten op het maatschappelijke debat over neurotechnologie: de samensmelting van elektronica en ICT met het brein en de maatschappelijke gevolgen daarvan. Uniek is haar interdisciplinaire kijk op neurotechnologie. Hoe werkt de technologie? Wat doet het met het brein? Wat voor impact heeft het op de levenskwaliteit van de patiënt. En welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen voor de maatschappij. En, is er misschien een grens aan de mens?
Veel gevraagde thema’s:
Hoe te boeken?
Voor meer info of een boeking, kunt u direct contact opnemen met Femke. Of via een van de sprekersbureaus.